Când cultivați usturoi, este important să nu ratați momentul recoltării.
Unii oameni se concentrează pur și simplu pe sincronizare, dar acesta nu este întotdeauna cel mai precis ghid.
Usturoiul poate foarte bine să se coacă mai devreme sau mai târziu decât s-a planificat, a remarcat expertul revistei noastre, agronomul de știință și peisagistul Anastasia Kovrignyh.
La ce semnale merită să acordați atenție?
De ce a meritat să păstrăm săgețile
Este important să rețineți că se obișnuiește să lăsați câteva săgeți pe parcelă, deoarece acestea vor ajuta la determinarea maturității usturoiului.
Acordați atenție boabelor: dacă acestea sunt crăpate și se văd semințele, puteți recolta usturoiul în siguranță.
Pene
Ar trebui să le acordați întotdeauna atenție și lor.Dacă usturoiul a avut timp să se coacă, penele inferioare vor arăta aproape întotdeauna uscate.
De asemenea, penele în sine se îngălbenesc vizibil.
Calea experimentală
Puteți, de asemenea, să luați câteva capete de usturoi și să le evaluați vizual.De regulă, usturoiul copt nu poate fi confundat cu nimic altceva: rădăcinile par uscate și gri, iar usturoiul în sine și-a schimbat nuanța.