AcasăPlanteCum să vă dați seama că este timpul să recoltați usturoiul: principalele...

Cum să vă dați seama că este timpul să recoltați usturoiul: principalele semne

Când cultivați usturoi, este important să nu ratați momentul recoltării.

Unii oameni se concentrează pur și simplu pe sincronizare, dar acesta nu este întotdeauna cel mai precis ghid.

Usturoiul poate foarte bine să se coacă mai devreme sau mai târziu decât s-a planificat, a remarcat expertul revistei noastre, agronomul de știință și peisagistul Anastasia Kovrignyh.

La ce semnale merită să acordați atenție?

De ce a meritat să păstrăm săgețile

Este important să rețineți că se obișnuiește să lăsați câteva săgeți pe parcelă, deoarece acestea vor ajuta la determinarea maturității usturoiului.

Acordați atenție boabelor: dacă acestea sunt crăpate și se văd semințele, puteți recolta usturoiul în siguranță.

Pene

Ar trebui să le acordați întotdeauna atenție și lor.Dacă usturoiul a avut timp să se coacă, penele inferioare vor arăta aproape întotdeauna uscate.

De asemenea, penele în sine se îngălbenesc vizibil.

Calea experimentală

Puteți, de asemenea, să luați câteva capete de usturoi și să le evaluați vizual.De regulă, usturoiul copt nu poate fi confundat cu nimic altceva: rădăcinile par uscate și gri, iar usturoiul în sine și-a schimbat nuanța.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente