Un kebab gustos nu este doar rezultatul unei marinade reușite și al unui bucătar iscusit, ci și al alegerii corecte a cărnii.
În acest sens, expertul ediției online BelNovosti, bucătarul Iulia Arkhipova a decis să spună ce carne este mai bine să cumpărați dacă intenționați să gătiți din ea un kebab gustos și suculent.
Dacă vorbim despre carnea de porc, cele mai bune opțiuni sunt partea de gât și pieptul.
Aceste părți conțin suficientă grăsime – în timpul prăjirii se va ‘topi’, în urma căreia kebabul va ieși incredibil de suculent.
Gâtul se mândrește cu o textură moale și o aromă delicată, în timp ce pieptul este considerat mai bogat datorită straturilor de grăsime.
Sirloinul este la fel de popular, deși, deoarece nu are practic deloc grăsime, kebab-ul se dovedește mai uscat.
Puteți combina sirloinul cu părți mai grase sau să includeți ulei în marinadă, ambele măsuri urmând să sporească suculența.
În cele din urmă, dacă trebuie să aveți de-a face cu carne din partea din spate a porcului, pregătiți-vă ca aceasta să fie mai dură și să necesite o marinadă mai lungă.