Iubitorii de sushi știu: acest fel de mâncare trebuie consumat imediat după ce a fost gătit, deoarece își pierde savoarea atunci când este depozitat.
Dar ce să faceți dacă nu ați putut depăși întreaga comandă dintr-o singură dată? Sfaturile expertului ediției online a BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova, vă vor ajuta.
Cum să păstrați sushi și rulouri
Imediat ce vă ridicați de la masă, duceți sushi și rulourile rămase la frigider.Doar nu lăsați gustările în ușă sau în imediata apropiere a congelatorului: cel mai bine este să le așezați pe raftul din mijloc al frigiderului.
Încă un lucru: asigurați-vă că nu există mirosuri înțepătoare în jur – orezul le va absorbi ca un burete.
Prin urmare, rulourile și sushi nu trebuie depozitate lângă wasabi și ghimbir, deoarece acest lucru poate provoca amestecarea aromelor și a gusturilor.
În ce să depozitați sushi și rulouri
Cea mai proastă opțiune posibilă este să lăsați vasul în veselă de unică folosință sau în recipiente de plastic.Sushi și rulourile vor deveni repede stătut și, de asemenea, vor mirosi a plastic.
În schimb, transferați-le pe o farfurie din sticlă sau ceramică și acoperiți-le cu un capac, folie adezivă sau folie de aluminiu.
Dacă au mai rămas doar câteva, le puteți înveli în pergament cu găuri – acestea vor împiedica alimentele să se strice.