Mulți gurmanzi sunt convinși că cheesniki nu poate fi gătit decât sub formă de ‘pufuri’.
De fapt, plăcintele cu caș pot fi și ‘bile’..
Această variantă a mâncării este populară în Belarus.
Cheesniki roși sferici arată foarte frumos.În plus, sunt incredibil de gustoase.
Rețeta acestui preparat somptuos a fost împărtășită de Iulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar și brutar de categoria a patra al ediției online Belnovosti.
O rețetă de cheesecakes în stil belarus
Mai întâi, pregătiți 100 de grame de sultane: clătiți strugurii uscați, puneți-i într-un recipient adânc și turnați apă clocotită peste ei.
După un sfert de oră, se scurg și se transferă sultanele pe un șervet de hârtie.
În timp ce fructele uscate se usucă, se prepară baza de caș: se adaugă un ou crud și 50 de grame de zahăr granulat la 400 de grame de brânză de vaci grasă.
Amestecați bine masa și ‘frământați-o’.
Adăugați în masa obținută sultanele prelucrate anterior și o jumătate de cană de făină.
După ce amestecați din nou, amestecul rezultat va fi destul de lipicios.Încercați să îl formați în mai multe bile, fiecare cu diametrul de aproximativ 2 centimetri.
Formați cheesecake-urile pe un blat pe care s-a turnat făină.
Se pun bilele rezultate într-un recipient și se trimit la congelator pentru 180 de minute.
După aceea, scoateți cheesecake-urile din frigider și prăjiți-le în mult ulei.
Rezultatul va fi un număr destul de mare de bile aurii, care pot fi consumate cu smântână sau gem: va fi foarte gustos.