Pentru a da borșului o culoare bogată „restaurant”, este necesar să se pregătească sfecla într-un anumit fel..
Cum să faceți acest lucru, ne spune Yulia Arkhipova, expert în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătit, bucătar și brutar din categoria a patra.
Cum se prepară sfecla pentru borș
În primul rând, trebuie să luați sfeclă închisă la culoare, acestea ar trebui să vă coloreze mâinile.
În al doilea rând, sfecla este prăjită separat de alte legume.Sub influența alimentelor alcaline și cu amidon (cartofi, morcovi, ceapă, varză), pigmentul din sfeclă își pierde culoarea.
Puteti mai intai sa prajiti sfecla, amestecand continuu, apoi adaugati bulionul, acoperiti tigaia cu un capac si fierbeti putin.
În al treilea rând, trebuie să fierbeți sfecla la foc mic nu mai mult de 15 minute, altfel borșul va deveni maro.
De asemenea, este strict interzis să adăugați sfeclă la borș chiar la începutul gătitului.
Anterior, expertul a spus cum să gătești khachapuri leneș.