Mulți gurmanzi adoră găluștele prăjite.
Și este destul de de înțeles: felul de mâncare se prepară simplu și rapid, se caracterizează prin suculență, bogăție, gust strălucitor și prezența unei frumoase cruste rubiconde.
Dar o singură greșeală, adesea comisă de bucătarii amatori chiar înainte de a începe prăjirea semifabricatului, poate strica felul de mâncare.
Este vorba despre dezghețarea găluștelor pentru o lungă perioadă de timp.
De ce produsul nu trebuie să fie dezghețat timp de o oră înainte de prăjire? La această întrebare a răspuns Iulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar din categoria a patra a ediției online Belnovosti.
De ce găluștele nu trebuie să fie decongelate înainte de prăjire
Fiind scos din congelator și din tigaie pentru perioade lungi de timp, aluatul de găluște devine prea moale.
Acesta începe să se rupă.Ca urmare, produsul semifabricat își pierde suculența.
În plus, găluștele decongelate sunt susceptibile să înceapă să se lipească de tigaie în timpul tratamentului termic.
Rezultatul va fi o mâncare prea uscată, arsă, fără formă și neapetisantă.
Cum se prăjesc corect găluștele
Puteți să nu pierdeți deloc timpul dezghețând produsul semifabricat și să turnați imediat găluștele congelate în tigaie.
Dar există câteva puncte importante.În primul rând, tigaia trebuie să fie bine încălzită până atunci.Același lucru este valabil și pentru uleiul vegetal turnat în tigaie.
În al doilea rând, găluștele trebuie așezate într-un singur strat.Și, de asemenea, este de dorit să se păstreze cel puțin o distanță minimă între ‘plăcuțele’ de carne.
La început, prăjirea trebuie efectuată la foc mare.La 5-7 minute după ce turnați produsul semifinit în tigaie, întoarceți fiecare găluște și așteptați aceeași perioadă de timp.Rezultatul va fi apariția unei cruste frumoase pe vas.Aceasta din urmă, de altfel, va reține sucul din interiorul ‘pernuțelor’.
În continuare, este necesar să se obțină ca găluștele să fie gătite în interior.Pentru a face acest lucru, faceți focul minim și turnați în tigaie apă plată (0,5 cană).De asemenea, are sens să adăugați sare și piper măcinat.În această etapă, găluștele ar trebui să fie gătite sub un capac.
După 10 minute, capacul va trebui să fie îndepărtat.Focul va trebui din nou să fie făcut puternic, pentru a prăji găluștele încă 120 de secunde pe fiecare parte.Această abordare va garanta crocantețea.
Dacă încă vă temeți că ‘plăcuțele’ de carne nu se vor găti uniform, lăsați produsul semifabricat în afara congelatorului, pe masă, timp de maximum 10 minute înainte de gătire.Nu dezghețați produsul timp de o oră!