AcasăMâncareDacă găluștele trebuie decongelate înainte de a fi prăjite: o greșeală frecventă...

Dacă găluștele trebuie decongelate înainte de a fi prăjite: o greșeală frecventă a gurmanzilor

Mulți gurmanzi adoră găluștele prăjite.

Și este destul de de înțeles: felul de mâncare se prepară simplu și rapid, se caracterizează prin suculență, bogăție, gust strălucitor și prezența unei frumoase cruste rubiconde.

Dar o singură greșeală, adesea comisă de bucătarii amatori chiar înainte de a începe prăjirea semifabricatului, poate strica felul de mâncare.

Este vorba despre dezghețarea găluștelor pentru o lungă perioadă de timp.

De ce produsul nu trebuie să fie dezghețat timp de o oră înainte de prăjire? La această întrebare a răspuns Iulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar din categoria a patra a ediției online Belnovosti.

De ce găluștele nu trebuie să fie decongelate înainte de prăjire

Fiind scos din congelator și din tigaie pentru perioade lungi de timp, aluatul de găluște devine prea moale.

Acesta începe să se rupă.Ca urmare, produsul semifabricat își pierde suculența.

În plus, găluștele decongelate sunt susceptibile să înceapă să se lipească de tigaie în timpul tratamentului termic.

Rezultatul va fi o mâncare prea uscată, arsă, fără formă și neapetisantă.

Cum se prăjesc corect găluștele

Puteți să nu pierdeți deloc timpul dezghețând produsul semifabricat și să turnați imediat găluștele congelate în tigaie.

Dar există câteva puncte importante.În primul rând, tigaia trebuie să fie bine încălzită până atunci.Același lucru este valabil și pentru uleiul vegetal turnat în tigaie.

În al doilea rând, găluștele trebuie așezate într-un singur strat.Și, de asemenea, este de dorit să se păstreze cel puțin o distanță minimă între ‘plăcuțele’ de carne.

La început, prăjirea trebuie efectuată la foc mare.La 5-7 minute după ce turnați produsul semifinit în tigaie, întoarceți fiecare găluște și așteptați aceeași perioadă de timp.Rezultatul va fi apariția unei cruste frumoase pe vas.Aceasta din urmă, de altfel, va reține sucul din interiorul ‘pernuțelor’.

În continuare, este necesar să se obțină ca găluștele să fie gătite în interior.Pentru a face acest lucru, faceți focul minim și turnați în tigaie apă plată (0,5 cană).De asemenea, are sens să adăugați sare și piper măcinat.În această etapă, găluștele ar trebui să fie gătite sub un capac.

După 10 minute, capacul va trebui să fie îndepărtat.Focul va trebui din nou să fie făcut puternic, pentru a prăji găluștele încă 120 de secunde pe fiecare parte.Această abordare va garanta crocantețea.

Dacă încă vă temeți că ‘plăcuțele’ de carne nu se vor găti uniform, lăsați produsul semifabricat în afara congelatorului, pe masă, timp de maximum 10 minute înainte de gătire.Nu dezghețați produsul timp de o oră!

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente