Renumitul crescător, autor al multor culturi, academicianul Ivan Michurin credea că coacăzele negre pot da roade zeci de ani..
Dar sub rezerva îngrijirii corespunzătoare a plantei.Și atunci va produce o recoltă bogată..
Esența acestei abordări a creșterii acestei culturi este de a parcurge în mod competent mai multe etape.
Primul – selecția soiului.Ar trebui să fie cât mai aproape de condițiile de creștere.
A doua etapă este creșterea naturală.În primii patru ani, permitem plantei să se dezvolte în mod natural, să exploreze spațiul din jurul ei.
Aceasta înseamnă că în această perioadă nu este nevoie să tăiați, să scurtați, să modelați artificial etc.d.
Trebuie să hrăniți și să udați bine planta, să îndepărtați ramurile uscate, să recoltați întreaga recoltă și să nu lăsați nimic pe ramuri.
Apropo, în această perioadă nu este nevoie să tratați planta cu nimic.Crește de la sine și dezvoltă imunitatea.
A treia etapă – formarea unui tufiș.În al 5-lea an facem prima tăiere completă – la începutul primăverii sau toamna târziu.
Tăiați toate ramurile la jumătate din lungime.Anul viitor tufa va crește mult mai intens.
A patra etapă – subțierea.Este necesar pentru că în al 6-lea an de existență coacăzul crește puternic.
Efectuăm procedura iarna: subțiem lăstarii tineri care sunt prea aproape unul de celălalt sau în aceeași direcție.
Alegem unul, cel mai puternic, iar restul celor noi le lăsăm neschimbate.Pe cele vechi le tăiem din nou în jumătate.
Important: în acest an de viață planta ar trebui să aibă peste 20 de ramuri.
A cincea etapă – întinerire anuală.
Al șaptelea an de viață.Planta nu îmbătrânește pentru că în fiecare an tăiem ramurile vechi la jumătate și le subțiem pe cele noi.
Tufa încă mulțumește cu o recoltă bogată.
Anterior, v-am spus de ce ar trebui să presărați coajele de ouă pe castraveți.