AcasăMâncareDe ce se adăuga sifon la ceai în perioada sovietică: ai fi...

De ce se adăuga sifon la ceai în perioada sovietică: ai fi surprins

Acum există o asemenea abundență de ceai în orice magazin alimentar încât este uluitor.

Uneori este aproape imposibil să găsim ceai fără aditivi speciali: ni se oferă băuturi aromate cu ierburi, fructe de pădure și fructe.

Dar în perioada sovietică nu exista un asemenea lux, își amintește bucătăreasa Iulia Arkhipova, expertul în bucătărie al revistei noastre.

De aceea, de la unii oameni puteți auzi un fapt curios care provoacă surprindere.Este vorba despre faptul că bucătarii obișnuiau să introducă sifon atunci când făceau ceai.

Care este semnificația acestui fapt?

Este important să ne amintim că, în anumite perioade, ceaiul era o marfă rară și nu era disponibil pentru toată lumea.Cu toate acestea, putea fi gustat într-o cantină, într-o cafenea sau în timpul călătoriei cu trenul.

Pentru a economisi bani, bucătarii au introdus bicarbonatul de sodiu.Acesta face ceaiul mai puternic și mai aromat.

Există opinia că această metodă neobișnuită ‘reanimează’ infuzia chiar dacă doriți să o preparați de mai multe ori.

Aroma băuturii nu se înrăutățește: dimpotrivă, se crede că ceaiul se dovedește a fi mai gustos și mai strălucitor.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente