Acum există o asemenea abundență de ceai în orice magazin alimentar încât este uluitor.
Uneori este aproape imposibil să găsim ceai fără aditivi speciali: ni se oferă băuturi aromate cu ierburi, fructe de pădure și fructe.
Dar în perioada sovietică nu exista un asemenea lux, își amintește bucătăreasa Iulia Arkhipova, expertul în bucătărie al revistei noastre.
De aceea, de la unii oameni puteți auzi un fapt curios care provoacă surprindere.Este vorba despre faptul că bucătarii obișnuiau să introducă sifon atunci când făceau ceai.
Care este semnificația acestui fapt?
Este important să ne amintim că, în anumite perioade, ceaiul era o marfă rară și nu era disponibil pentru toată lumea.Cu toate acestea, putea fi gustat într-o cantină, într-o cafenea sau în timpul călătoriei cu trenul.
Pentru a economisi bani, bucătarii au introdus bicarbonatul de sodiu.Acesta face ceaiul mai puternic și mai aromat.
Există opinia că această metodă neobișnuită ‘reanimează’ infuzia chiar dacă doriți să o preparați de mai multe ori.
Aroma băuturii nu se înrăutățește: dimpotrivă, se crede că ceaiul se dovedește a fi mai gustos și mai strălucitor.