Multe gospodine abia așteaptă să se coacă cireșele pentru a se putea aproviziona cu preparate delicioase făcute din această boabe.
Dulceata-jeleu, a cărei rețetă a fost împărtășită de bucătăreasa Yulia Arkhipova, expertă la publicația online BelNovosti, se dovedește a nu fi stânjenitoare.Gustul fructelor de pădure se simte clar în el, iar după masă rămâne un postgust plăcut..
În plus, procesul de gătit nu este deloc supărător.Ar trebui să începeți prin a pregăti ingredientele necesare.Veți avea nevoie de cireșe, desigur.Alte produse care sunt utile pe kilogram de fructe de pădure sunt:
Sortați și clătiți cireșele, apoi îndepărtați sâmburele și puneți-le într-un castron adânc.Boabele trebuie acoperite cu zahăr și lăsate timp de 5-8 ore.
După aceasta, amestecați ușor cireșele sau doar agitați vasul dacă nu sunt multe fructe de pădure.
Se dizolva gelatina in apa rece fiarta.Se pune recipientul cu cireșele pe foc și se aduce la fierbere.Reduceți căldura la mic și fierbeți timp de aproximativ 10 minute, îndepărtând în mod regulat orice spumă care apare la suprafață.
La sfârșitul gătitului, adăugați gelatina diluată în apă și amestecați.
Puneți gem-jeleul finit în borcane curate, sterilizate și închideți cu capace cu filet (le puteți rula).Întoarce borcanele, împachetează-le și lasă până se răcește complet.Acest preparat trebuie păstrat în frigider sau în pivniță.
Anterior, v-am spus ce să adăugați în ouă pentru o omletă pufoasă.