Există multe motive pentru îngălbenirea frunzelor pe cireșe, dar, de regulă, acest simptom indică faptul că planta a fost afectată de o boală fungică – coccomicoza..
Vă vom spune cum să vă asigurați că un cireș este infectat cu coccomicoză și ce să faceți pentru a vindeca copacul.
De ce frunzele de cireș se îngălbenesc
De obicei, această boală fungică se face simțită în mai sau iunie – în această perioadă, locuitorii de vară observă pete maronii pe frunzele de cireș.
Ele ocupă foarte repede toată suprafața frunzelor, drept urmare acestea din urmă, fiind un fel de furnizor de energie pentru plantă, sunt scoase și cad.
Cel mai bun mediu pentru dezvoltarea ciupercilor sunt condițiile umede și calde.Copacii cu o coroană densă și lăstari bazali sunt în pericol.
Deoarece sporii de coccomicoză pot supraviețui chiar și pe frunzele căzute, grădinarii ar trebui să înceapă cu siguranță să le curețe odată cu debutul toamnei.Pentru a preveni infecția, trebuie să scapi și de toate fructele de pe copac, iar primăvara să sapi pământul de lângă el, îndepărtând buruienile și lăstarii.
Încă câteva măsuri care ar trebui luate de oricine dorește să învingă ciuperca sunt mulcirea și văruirea cu cupru sau sulfat de fier.
Nu lăsați livada de cireși nesupravegheată și urmăriți cu atenție pomii primăvara: de îndată ce observați primele semne, tratați cireșele cu o soluție 1% de sulfat de cupru înainte de a aplica îngrășăminte cu azot.