Indiferent ce fel de mâncare străină apar pe masa rușilor, cartofii prăjiți rămân favoriți..
Dar pentru a preveni gătirea cinei să provoace durere gospodinei, trebuie să folosiți mici trucuri care vor elimina pentru totdeauna nevoia de a curăța o foaie de copt arsă după prăjirea cartofilor..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim.
Pregătiți tuberculii ca de obicei și tăiați-i fâșii.Puneți într-o strecurătoare, clătiți bine sub jet de apă și uscați.
Acest lucru trebuie făcut pentru a elimina amidonul și excesul de umiditate de la suprafață, care sunt cauza principală a arderii cartofilor.
Puneți tigaia pe foc, turnați în ea suficient ulei vegetal și încălziți-o.
Cartofii (nu ar trebui să fie prea mulți) pot fi așezați numai după ce suprafața tigaii este bine încălzită.Amintiți-vă că o foaie de copt prost încălzită este principalul motiv pentru prăjirea nereușită.
În primele 3 minute, prăjiți cartofii la foc mare (dar nu plini) și amestecați bine cu o spatulă fără întrerupere.
Acest lucru este foarte important, va începe imediat să se rumenească uniform și va dobândi o culoare aurie.Apoi trebuie să reduceți căldura și să acoperiți tigaia cu un capac, dar totuși verificați periodic și nu uitați să amestecați conținutul.
Puteți adăuga sare cu 5-10 minute înainte de a fi gata.Dacă faci asta mai întâi, cartofii vor elibera zeamă, iar excesul de umiditate va ajuta feliile să se lipească de suprafață.
Dacă doriți, în această etapă, puteți adăuga ceapa, pe care o tocați mai întâi mărunt, va adăuga o aromă și un gust deosebit.
Pentru a vă aminti cu ușurință succesiunea acțiunilor, învățați răsucitorul de limbi:
Uscați, încălziți, turnați mult ulei, nu adăugați imediat sare.Urmați aceste reguli, iar cartofii prăjiți vor ieși perfecti, nu se vor lipi de tigaie, vor fi aurii și apetiși.