Castraveții pentru iarnă sunt primul aperitiv la masă.Mai des sunt sărate și adesea murate.Există o rețetă de preparare a castraveților în butoaie, dar nu toată lumea își poate permite..
Există o rețetă care te va ajuta să prepari aproape aceiași castraveți pentru iarnă, doar fără butoi și chiar fără oțet..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să facem castraveți murați pentru iarnă.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Borcanul trebuie spălat, apoi puneți în el frunze de hrean, coacăze, mărar, piper și foi de dafin și usturoi.
2.Apoi punem castraveții în borcan până la gât.Mai întâi trebuie să fie înmuiate în apă rece timp de 3 ore.
3.Umpleți cratița cu apă, adăugați sare, amestecați până se dizolvă complet, apoi turnați castraveții cu saramură aproape până la vârf, acoperiți cu tifon și lăsați 2-3 zile la temperatura camerei.
4.Apoi turnați saramura într-o cratiță, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 3 minute.
5.Umpleți castraveții cu saramură fierbinte, înșurubați capacele, întoarceți-i și, când s-au răcit, puneți-i deoparte pentru depozitare.
Într-o lună și jumătate, castraveții vor fi complet gata.Poftă bună!