Mulți oameni iubesc peștele roșu ușor sărat.Foarte gustos, cel puțin..
Procedura poate fi efectuată după o rețetă curioasă, care, după cum spun cei care știu, a fost testată de ani de zile și nu a eșuat niciodată..
Chef Yulia Arkhipova, expertă în publicația online BelNovosti, care l-a testat, spune: rezultatul este un pește foarte fraged și foarte gustos.
Apropo, conform acestei rețete, puteți săra absolut orice pește roșu, de exemplu, somon sau păstrăv, sau somon chum, care este mai accesibil portofelului.
Așadar, ne înarmam cu sare, zahăr, ienibahar cu mazăre și suc de lămâie.
Tăiați peștele în straturi și îndepărtați coloana vertebrală.Se amestecă sarea și zahărul și se toarnă acest amestec peste peștele pus în recipient (de exemplu, în două straturi).
Adăugați mazăre de ienibahar și stropiți cu suc de lămâie.Pune la frigider peste noapte.
Dimineața îl scoatem și vedem ceva care seamănă cu o marinadă.Transferăm peștele din straturile inferioare în partea de sus, astfel încât să fie înmuiat în marinadă.
Se lasa la frigider pana seara, cand se poate scurge toata marinada si se consuma pestele sarat.
Cat despre cantitatea de mancare, pentru 1 kg de peste proaspat ai nevoie de 3 linguri de sare (daca vrei peste usor sarat – 2 linguri) si unul din acelasi zahar.
Mai ai nevoie de 5 mazăre de ienibahar și un sfert de lămâie.