Vara, se recomandă să acordați o atenție deosebită produselor de sezon, deoarece sunt bune pentru sănătate..
Unul dintre aceste „cadouri” valoroase ale sezonului cald este dovlecelul..
Expertul în gătit al revistei noastre, bucătarul Yulia Arkhipova, ne-a sugerat o rețetă pentru un preparat de legume excelent.
Cum să gătești cotlet de dovlecel?
Lista ingredientelor
– putin mai putin de un kilogram de dovlecel (aproximativ 800 de grame);
– câteva frunze de mentă și o grămadă de orice verdeață;
– 2 oua;
– câteva ceapă verde;
– 50 de grame de brânză tare;
– doi catei de usturoi;
– patru linguri de faina;
– pane (cat va dura);
– sare si condimente.
Procesul de gatire
Dovlecelul trebuie spălat și curățat de coajă.Apoi, tocați legumele pe răzătoarea medie și presărați cu sare.Merită să așteptați o jumătate de oră: preparatul de legume este stors.
Tăiați usturoiul cu un cuțit, la fel și verdeața și ceapa și adăugați ingredientele în dovlecel.
Brânza trebuie rasă și adăugată la amestecul principal împreună cu ouăle.Se aduce până la omogenizare, se adaugă condimente și făină, se amestecă din nou.
Apoi pâineți cotleturile și începeți să prăjiți: când apare o crustă, puteți întoarce în siguranță cotleturile.