Dacă preferați să păstrați fructele și legumele de sezon în congelator, amintiți-vă că nu este recomandat să recongelați produsele..
În acest sens, experta publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, sfătuiește să facă porții pentru congelator..
Formele concepute pentru înghețarea gheții sunt ideale pentru aceasta.
Puteți pune legume prăjite, ierburi sau, de exemplu, un amestec de legume în celulele lor, apoi scoateți și folosiți cuburile când este necesar.
În ceea ce privește conservele, acestea trebuie puse într-un loc întunecat și răcoros, unde razele soarelui nu ajung.
În plus, preparatele lăsate într-un astfel de loc nu trebuie expuse la schimbări bruște de temperatură – în caz contrar, crește riscul ca murăturile să spargă și dulcețurile să devină zaharoase sau mucegăite.
După ce scoateți capacul din preparat, păstrați borcanul la frigider și încercați să-i consumați conținutul în trei-patru zile.
Folosiți doar o lingură curată pentru a scoate produsul din borcan pentru a evita deteriorarea prematură a produsului.