O procedură obligatorie pentru îngrijirea culturilor de fructe toamna este tăierea.Este necesar să tăiați nu numai pomii fructiferi și plantele ornamentale, ci și tufele de fructe de pădure..
Permiteți-ne să vă reamintim exact ce tufe trebuie tăiate în septembrie și cum să o faceți corect..
Beneficiile tăierii de toamnă
Se crede că tăierea de toamnă este mai blândă și nu are un efect negativ asupra recoltei.
Deși aceasta este o etapă obligatorie de îngrijire, orice tăiere a plantelor provoacă stres.
Faptul este că primăvara este necesar să aveți timp înainte de a începe curgerea sevei, altfel planta va irosi energie pentru vindecarea rănilor, ceea ce va afecta randamentul.
Toamna, tăierea se efectuează după fructificare și înainte de apariția vremii reci, tufișurile și copacii au timp să facă față efectelor stresului.
Cum să tăiați
1.Cel mai bun moment este sfârșitul lunii septembrie.Dacă începeți mai devreme, lăstari noi pot începe să crească și va fi mai dificil pentru arbust să supraviețuiască iernii.
2.Se folosesc numai instrumente de tăiere ascuțite și sterile.
3.În această perioadă se efectuează tăieturi sanitare și anti-îmbătrânire.
Ce tufișuri să tai
Această procedură este considerată obligatorie pentru coacăzele negre.Tufele de cinci ani care au produs o recoltă bună în acest sezon sunt tăiate.
Nu se recomandă atingerea lăstarilor anuali de coacăze roșii.Tăierea se efectuează anual, ținând cont că rămân 3-4 lăstari noi puternici.
De asemenea, este important să tăiați murele, dar totul este simplu aici – îndepărtați toți lăstarii care stau în cale.
Agrișe – îndepărtați ramurile mai vechi de șase ani și, de asemenea, scurtați vârful.
Tunderea zmeurii este obligatorie – îndepărtați lăstarii care au produs recolta din acest an.