AcasăMâncareCe oțet nu trebuie folosit pentru conservare: așa este indicat pe ambalajul...

Ce oțet nu trebuie folosit pentru conservare: așa este indicat pe ambalajul său

Oțetul este aceeași componentă care este utilizată în procesul de conservare pentru a prelungi durata de valabilitate a preparatelor..

O altă proprietate utilă a oțetului este că reduce riscul de apariție a bacteriilor dăunătoare și, de asemenea, îmbunătățește gustul, explică expertul publicației online BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova..

În mod tradițional, în acest scop se folosește 9% oțet alb.

Puteți adăuga vin, balsamic, oțet de mere și orez la preparate, care au procentul corespunzător de aciditate.

Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că verificați data de expirare a produsului.

Ce oțet este mai bine de evitat?

Dar dacă observați marca „4%” pe etichetă, atunci nu ar trebui să cumpărați un astfel de oțet – dacă îl utilizați în timpul procesului de conservare, preparatele nu vor dura mult.

Cu toate acestea, dacă a fost făcută o greșeală nefericită, există o cale de ieșire – ar trebui să puneți borcanele în frigider și să încercați să mâncați conținutul lor cât mai curând posibil.

Cu ce ​​să înlocuiți oțetul

Dacă nu vă place să folosiți oțet la conserve, înlocuiți-l cu acid citric: o linguriță este suficientă pentru un borcan de trei litri.

Sucul de lămâie este, de asemenea, potrivit: stoarceți o jumătate de lămâie într-un borcan de litru.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente