Oțetul este aceeași componentă care este utilizată în procesul de conservare pentru a prelungi durata de valabilitate a preparatelor..
O altă proprietate utilă a oțetului este că reduce riscul de apariție a bacteriilor dăunătoare și, de asemenea, îmbunătățește gustul, explică expertul publicației online BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova..
În mod tradițional, în acest scop se folosește 9% oțet alb.
Puteți adăuga vin, balsamic, oțet de mere și orez la preparate, care au procentul corespunzător de aciditate.
Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că verificați data de expirare a produsului.
Ce oțet este mai bine de evitat?
Dar dacă observați marca „4%” pe etichetă, atunci nu ar trebui să cumpărați un astfel de oțet – dacă îl utilizați în timpul procesului de conservare, preparatele nu vor dura mult.
Cu toate acestea, dacă a fost făcută o greșeală nefericită, există o cale de ieșire – ar trebui să puneți borcanele în frigider și să încercați să mâncați conținutul lor cât mai curând posibil.
Cu ce să înlocuiți oțetul
Dacă nu vă place să folosiți oțet la conserve, înlocuiți-l cu acid citric: o linguriță este suficientă pentru un borcan de trei litri.
Sucul de lămâie este, de asemenea, potrivit: stoarceți o jumătate de lămâie într-un borcan de litru.