AcasăMâncareCe oțet nu trebuie folosit pentru conservare: așa este indicat pe ambalajul...

Ce oțet nu trebuie folosit pentru conservare: așa este indicat pe ambalajul său

Oțetul este aceeași componentă care este utilizată în procesul de conservare pentru a prelungi durata de valabilitate a preparatelor..

O altă proprietate utilă a oțetului este că reduce riscul de apariție a bacteriilor dăunătoare și, de asemenea, îmbunătățește gustul, explică expertul publicației online BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova..

În mod tradițional, în acest scop se folosește 9% oțet alb.

Puteți adăuga vin, balsamic, oțet de mere și orez la preparate, care au procentul corespunzător de aciditate.

Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că verificați data de expirare a produsului.

Ce oțet este mai bine de evitat?

Dar dacă observați marca „4%” pe etichetă, atunci nu ar trebui să cumpărați un astfel de oțet – dacă îl utilizați în timpul procesului de conservare, preparatele nu vor dura mult.

Cu toate acestea, dacă a fost făcută o greșeală nefericită, există o cale de ieșire – ar trebui să puneți borcanele în frigider și să încercați să mâncați conținutul lor cât mai curând posibil.

Cu ce ​​să înlocuiți oțetul

Dacă nu vă place să folosiți oțet la conserve, înlocuiți-l cu acid citric: o linguriță este suficientă pentru un borcan de trei litri.

Sucul de lămâie este, de asemenea, potrivit: stoarceți o jumătate de lămâie într-un borcan de litru.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente