Uneori suntem surprinși de cât de bună este o băutură servită într-o cafenea: acasă nu poți face o astfel de băutură.
Credem că motivele sunt simple: materii prime de calitate și echipamente profesionale..
Dar nu este întotdeauna așa, notează expertul în bucătărie al revistei noastre, bucătarul Yulia Arkhipova.
Ce greșeli facem?
Depozitarea cerealelor în recipiente necorespunzătoare
Recipientul trebuie să fie etanș, deoarece boabele își vor pierde aroma și gustul.Acest lucru va duce la o băutură foarte mediocră, chiar dacă boabele în sine au fost bune.
Cafeaua măcinată
Dacă sunteți un gurmand, trebuie să vă măcinați cafeaua chiar înainte de a vă prepara băutura.Cafeaua măcinată își pierde savoarea și bogăția.
Fierberea apei
Apa fierbinte răpește chiar și cafelei de bună calitate nuanțele sale de aromă.Prin urmare, apa trebuie mai întâi răcită.Un lichid în jur de 94-95 de grade este considerat optim.
Zahăr
Nu trebuie uitat că cafeaua își pierde unicitatea după adăugarea zahărului.Aroma sa devine mai săracă și mai simplă.De aceea, adevărații cunoscători încearcă să evite zahărul.