AcasăPlanteIngredientul cheie pentru creșterea cu succes a orhideelor ​​este lămâia.Află cum să-l...

Ingredientul cheie pentru creșterea cu succes a orhideelor ​​este lămâia.Află cum să-l folosești corect

Sănătatea orhideelor ​​depinde de sănătatea rădăcinilor și a frunzelor.Dacă vrei să ai o plantă cu flori frumoasă pe pervazul ferestrei tale, îngrijește frunzele astfel încât acestea să fie puternice, verzi strălucitori și strălucitoare..

Puteți spune cât de sănătoasă este o orhidee uitându-vă la rădăcinile și frunzele ei.Aspectul lor vă va spune întotdeauna cum se simte floarea..

Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, agronom învățat și designer de peisaj, le-a amintit cultivatorilor de flori de cel mai important lucru.

Deși orhideele sunt considerate plante dificil de îngrijit, îngrijirea lor nu este atât de descurajantă pe cât ar părea.

Ca și în cazul altor flori, trebuie să cunoașteți bine planta, să citiți despre ea și, de asemenea, să adoptați câteva trucuri care vă vor ajuta să o mențineți în stare bună și frumoasă la vedere.

Verificați în mod regulat rădăcinile și frunzele

Rădăcinile putrezite, mucegăite și uscate trebuie îndepărtate cât mai curând posibil.Acest lucru se datorează faptului că pot face ca planta să se îmbolnăvească și să o privească de energia de care are nevoie pentru a crește și a înflori.

În ceea ce privește aspectul frunzelor, acestea trebuie să fie elastice, de culoare verde clar, fără deteriorare sau pete întunecate.

Cu toate acestea, dacă se lasă, se ofilesc și își pierd culoarea, știi că ceva nu este în regulă.Floarea ta nu va înflori.Frunzele sunt foarte importante pentru viabilitatea plantei.De aceea este util să știi cum să le îngrijești corect pentru a le menține strălucitoare și proaspete.

În plus, află ce tehnici vor ajuta la revigorarea plantei și la prevenirea posibilelor boli.

Lămâia este un mare ajutor

Pentru a procesa și a revigora frunzele de orhidee, veți avea nevoie de o lămâie obișnuită.

De ce lamaie? Pentru că are proprietăți antioxidante și dezinfectante.Protejează planta de diferite boli și respinge insectele dăunătoare.

În plus, lămâia este o sursă excelentă de potasiu și vitamina C, care este esențială pentru creșterea frunzelor.Vitamina C este necesară în special pentru creșterea frunzelor noi.Sunt suficiente doar câteva picături de suc de lămâie.Nici mai mult, nici mai puțin.

Fertilizarea orhideelor ​​cu suc de lamaie

Pentru a fertiliza orhideele, amestecați bine un pahar de apă curată cu suc de lămâie.Cantitatea ar trebui să fie de aproximativ 200 ml apă și 10 picături de suc de lămâie.

Aplicați soluția rezultată pe un tampon de vată și umeziți frunzele.Acest lucru nu numai că va fertiliza planta, dar o va proteja și de boli și insecte dăunătoare.

Amintiți-vă că este necesar să tratați și frunzele de la bază, deoarece acolo pot exista resturi de insecte sau anumite boli.

O dată pe săptămână, tratați frunzele cu o soluție de apă și suc de lămâie.

În curând vă puteți aștepta la flori noi de la plante sănătoase și bine fertilizate, deoarece apa și lămâia vor da florilor mai multă viață, putere și sănătate, la fel ca organismului uman.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente