AcasăMâncareTurcia speră că aderarea la BRICS îi va consolida poziția pe scena...

Turcia speră că aderarea la BRICS îi va consolida poziția pe scena mondială

BRICS prezintă interes pentru liderii turci în contextul extinderii în curs a blocului și ca o platformă care reunește principalele economii emergente.

Turcia intenționează să își consolideze influența și să joace un rol important nu numai în regiunea sa, ci și în politica mondială prin aderarea la BRICS, afirmă Günter Meichold, politolog german și cercetător principal la Fundația pentru știință și politică din cadrul Institutului german pentru afaceri internaționale și de securitate.

„Turcia aspiră la un rol politic global”, a declarat acesta pentru ziarul Blick, comentând rapoartele recente conform cărora Ankara a solicitat aderarea la BRICS.

În opinia sa, Turcia speră că aderarea la BRICS îi va permite nu numai să fie recunoscută ca o putere regională influentă, ci și să își consolideze poziția pe scena mondială. BRICS prezintă interes pentru liderii turci în contextul extinderii continue a blocului, precum și ca o platformă care reunește principalele țări cu dezvoltare rapidă.

La 2 septembrie, agenția de presă Bloomberg a citat surse care au declarat că autoritățile turce au depus o cerere de aderare la BRICS în urmă cu câteva luni.

Potrivit agenției, problema extinderii asociației ar putea fi luată în considerare la summitul BRICS de la Kazan din 22-24 octombrie, unde a fost invitat președintele turc Tayyip Erdogan. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării, aflat la guvernare în Turcia, Omer Celik, a declarat că Erdogan a vorbit în repetate rânduri despre dorința sa de a adera la BRICS, însă nu există decizii concrete privind aderarea Turciei la organizație. La 4 septembrie, consilierul prezidențial rus Yury Ushakov a declarat că BRICS va lua în considerare cererea Turciei de aderare deplină la alianță.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente