Fierberea ouălor este considerată o procedură culinară foarte simplă..
Dar îndepărtarea cochiliei dintr-un vas finit se dovedește adesea a fi o sarcină destul de dificilă..
Se întâmplă adesea ca învelișul tare să se „lipească” de proteină.
Ca urmare, devine aproape imposibil să curățați ouăle fierte, astfel încât să își păstreze aspectul apetisant și suprafața netedă.
Cu toate acestea, există un mic truc care facilitează îndepărtarea carcasei.
Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați un aditiv simplu atunci când fierbeți ouăle.
Yulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar din categoria a patra, a vorbit despre un „truc” interesant.
Ce să adăugați în apă când fierbeți ouăle
Ar trebui să existe bicarbonat de sodiu în lichidul care barbote.
O lingură de bicarbonat de sodiu ar trebui să fie suficientă.
Datorită acestui aditiv, coaja tare a ouălor tratate termic va începe să devină fragilă.
Va fi foarte ușor să scapi de ouă de astfel de coji.
Apropo, puteți folosi sare de masă în loc de sifon.Acest produs va crea un mediu alcalin.Drept urmare, carcasa, din nou, își va pierde duritatea.
Nu este nevoie să exagerați cu clorură de sodiu.Câteva ciupituri vor fi suficiente.