Sparaanghelul nu strică silueta și îl poți crește fără prea multe dificultăți în cabana ta de vară..
Majoritatea oamenilor cred că doar sparanghelul alb poate fi murat.Dar cel verde nu este mai rău.
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să murăm sparanghelul pentru iarnă.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Lăstarii tineri de sparanghel sunt cei mai potriviți pentru aceasta.Cele vechi trebuie pregătite – îndepărtați tulpinile dense de la baza plantei.
Tulpinile sunt tăiate la lungime astfel încât să încapă în borcan.Apoi turnați apă clocotită timp de 1-2 minute, după care apa se scurge.
2.Usturoiul trebuie curatat de coaja, dar nu tocat.
3.Pregătiți marinada: adăugați în apă oțet, sare, zahăr, boabe de piper, aduceți la fiert, dar nu fierbeți.
4.Puneți usturoiul, 1 linguriță de muștar, varza de sparanghel în borcane și umpleți cu marinată.
5.Așezați borcanele într-o tigaie cu apă fierbinte și sterilizați piesa de prelucrat timp de 10-15 minute.
Închideți capacele, lăsați partea de sus în jos, acoperiți cu un prosop și lăsați la temperatura camerei până se răcește complet.
Depozitați într-un loc întunecat și răcoros.
Anterior, v-am spus cum să faceți clătite cu pătrunjel.