Te-ai săturat de omletă standard?.
Fără surpriză! Orice fel de mâncare încetează să pară apetisant dacă este consumat frecvent..
Dar nu renunța la micul dejun cu ouă! Doar pregătiți mâncarea diferit.
Nu faceți omletă, ci un gălbenuș pe un „nor”.
Acest fel de mâncare are un aspect interesant și un gust strălucitor.
În plus, nu există calorii suplimentare în „nor”.Și acest lucru se datorează absenței necesității de a folosi cantități mari de ulei.
Yulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar din categoria a patra, a vorbit despre o variantă neobișnuită pentru prepararea ouălor.
Reteta de galbenus pe nor
Luați câteva ouă de găină.Separam albusurile de galbenusuri.
Procesați prima componentă cu un mixer.Masa transparentă și vâscoasă ar trebui să se transforme în albă și aerisită, cu vârfuri stabile.
Împărțiți această bază în mai multe porții.Numărul acestora din urmă ar trebui să corespundă numărului de gălbenușuri.
Luați o foaie de copt, puneți pe ea hârtie de copt unsă cu ulei vegetal și „faceți” un „cuib” din fiecare porție de proteine.
Apoi, faceți o gaură mică în fiecare „nor” și puneți gălbenușul în el.Sărați „cuiburile”.Puteți folosi ingrediente suplimentare (de exemplu, brânză sau semințe de susan).
Pune foaia de metal într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade.Timpul de coacere ar trebui să fie de aproximativ un sfert de oră.
Rezultatul final va fi un fel de mâncare incredibil de frumos și foarte gustos – un înlocuitor ideal pentru ouăle omletă obișnuite.