AcasăPlanteVarza tânără în aluat de clătite a înlocuit cotletele.Nu pot ține pasul...

Varza tânără în aluat de clătite a înlocuit cotletele.Nu pot ține pasul să fac mai multe loturi

Varza în aluat este o propunere interesantă și nu atât de evidentă ca, de exemplu, dovlecelul, care a devenit deja o parte permanentă a meniului nostru.Și nu vă faceți griji, nu se va destrăma în timpul prăjirii , avem o modalitate simplă de a face acest lucru.Îl poți mânca ca fel de mâncare de sine stătătoare sau cu adaosuri, aici sunt potriviți în special cartofii.

Varză tânără în aluat de clătite – ingrediente

  • 1 cap mic de varză – aprox. 800 g.
  • 2 ouă mari sau 3 medii.
  • 60-70 g făină de grâu.
  • 125 ml lapte – il puteti creste la 250 ml, aluatul va fi mai subtire.
  • sare si piper dupa gust.
  • 2 lingurite de zahar.
  • ulei pentru prăjit, de ex.rapiță sau sămânță de struguri.
  • Cum să faci varză tânără în aluat de clătite?

    1. Îndepărtați frunzele exterioare de pe capul de varză – toate deteriorate și lejer atașate de tot capul.Nu este nevoie să aruncăm frunzele exterioare, pot fi înăbușite cu morcovi, mărar și cârnați sau șuncă, sau le putem folosi și pentru a face supă de varză tânără.
    2. După ce ajungem la partea fermă a varzei, unde frunzele aderă perfect între ele, putem începe să tăiem.Mai întâi în jumătăți, apoi în sferturi și în final în optimi.Este important să lăsați miezul, acesta va ține frunzele împreună și va împiedica să se destrame.Nu este de ce să vă fie teamă, cel tânăr este într-adevăr plăcut la gust, ferm și crocant, seamănă cu un guli-rabe tânăr.
    3. Turnați apă în oală, adăugați zahăr și aduceți la fiert.Apoi punem in ea varza tocata. Gătiți-l la foc mic timp de 4 minute , îl puteți trage puțin, dar nu lăsați să dureze mai mult de 5 minute.Ar trebui să fie în continuare crocant după acest proces.Scurgeți-l – îl puteți transfera cu atenție cu o spatulă sau o lingură cu fantă într-o strecurătoare.
    4. Spargeți ouăle într-un castron și bateți-le cu o furculiță sau un mixer la viteză mică.Adăugați un praf de sare și făină și continuați să amestecați pentru a evita cocoloașele.Se poate face manual – cu o lingura de lemn – sau mecanic, cu un mixer sau blender cu varf special.Adăugați încet laptele, verificând cantitatea în mod constant.Ideea este sa fac aluatul sa aiba consistenta de smantana groasa , altfel s-ar putea sa picure de pe frunze si sa nu le acopere suficient.Ca urmare, varza va ieși și se poate arde.
    5. Felii de varză se condimentează cu sare și piper.Le acoperim cu aluat de clatite.Prăjiți-le în grăsime fierbinte la foc mediu până se rumenesc.
    6. Varză în aluat de clătite are cel mai bun gust când este servită fierbinte. Se potrivește bine cu cartofi fierți sau piure sau doar cu o bucată de pâine proaspătă.Il poti servi si cu usturoi de casa sau sos de rosii.

    Mesaj: Faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat

    Vezi și: Bunica mea făcea varză așa.Mi-a plăcut gustul.Acum il servesc si eu acasa

    Cum se asezonează varza în aluat?

    Sarea și piperul sunt condimente de bază care funcționează bine în majoritatea rețetelor sărate.Se potrivesc bine și cu varza tânără, nu-i îneacă gustul proaspăt, plăcut.Dar nu tuturor trebuie să le placă un astfel de minimalism.Deci ce altceva i se potrivește? Destul de mult:

  • ardei dulce sau iute, un amestec va fi de asemenea bun.
  • Fulgii de chili au de obicei semințe, așa că poate deveni destul de picant.
  • maghiranul uscat va preveni problemele gastrointestinale.
  • chimen – un bun tovarăș pentru varză.
  • Herbes de Provence – poate puțin neobișnuit, dar totuși gustos.
  • oregano uscat – o referință delicată la bucătăria italiană.
  • Busuiocul uscat este de obicei asociat cu roșiile, dar nu este singura combinație bună.
  • usturoiul, dar granulat este mai bun.
  • turmeric sau curry – se referă la stilul oriental.
  • Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Secretul cel mai bine păstrat al Spaniei este acest lichior premiat pe bază de plante din Ibiza

    NAIROBI, Kenya (AP) - Potrivit conservaționiștilor, braconajul determinat de cererea enormă de coarne de rinocer a dus la o ușoară creștere a numărului de...

    soldați din Ucraina uciși într-un SUV donat de mineri

    Scouted selectează produse în mod independent.Dacă cumpărați ceva din postările noastre, putem câștiga un mic comision.Iarna este o perioadă în care ne...

    Cum să îndulciți apa pentru udarea plantelor de interior: cele mai bune opțiuni sunt numite

    Mulți oameni se confruntă cu faptul că plantele de interior încep să arate rău chiar și în cazul îngrijirii corecte. Dacă cineva își...

    Primii pași sunt făcuți de platforma X a lui Musk pentru ridicarea interdicției în Brazilia

    Scouted selectează produse în mod independent.Dacă achiziționați ceva din postările noastre, este posibil să câștigăm un mic comision.Iarna este o perioadă în...

    Comentarii recente