Varza în aluat este o propunere interesantă și nu atât de evidentă ca, de exemplu, dovlecelul, care a devenit deja o parte permanentă a meniului nostru.Și nu vă faceți griji, nu se va destrăma în timpul prăjirii , avem o modalitate simplă de a face acest lucru.Îl poți mânca ca fel de mâncare de sine stătătoare sau cu adaosuri, aici sunt potriviți în special cartofii.
Varză tânără în aluat de clătite – ingrediente
Cum să faci varză tânără în aluat de clătite?
- Îndepărtați frunzele exterioare de pe capul de varză – toate deteriorate și lejer atașate de tot capul.Nu este nevoie să aruncăm frunzele exterioare, pot fi înăbușite cu morcovi, mărar și cârnați sau șuncă, sau le putem folosi și pentru a face supă de varză tânără.
- După ce ajungem la partea fermă a varzei, unde frunzele aderă perfect între ele, putem începe să tăiem.Mai întâi în jumătăți, apoi în sferturi și în final în optimi.Este important să lăsați miezul, acesta va ține frunzele împreună și va împiedica să se destrame.Nu este de ce să vă fie teamă, cel tânăr este într-adevăr plăcut la gust, ferm și crocant, seamănă cu un guli-rabe tânăr.
- Turnați apă în oală, adăugați zahăr și aduceți la fiert.Apoi punem in ea varza tocata. Gătiți-l la foc mic timp de 4 minute , îl puteți trage puțin, dar nu lăsați să dureze mai mult de 5 minute.Ar trebui să fie în continuare crocant după acest proces.Scurgeți-l – îl puteți transfera cu atenție cu o spatulă sau o lingură cu fantă într-o strecurătoare.
- Spargeți ouăle într-un castron și bateți-le cu o furculiță sau un mixer la viteză mică.Adăugați un praf de sare și făină și continuați să amestecați pentru a evita cocoloașele.Se poate face manual – cu o lingura de lemn – sau mecanic, cu un mixer sau blender cu varf special.Adăugați încet laptele, verificând cantitatea în mod constant.Ideea este sa fac aluatul sa aiba consistenta de smantana groasa , altfel s-ar putea sa picure de pe frunze si sa nu le acopere suficient.Ca urmare, varza va ieși și se poate arde.
- Felii de varză se condimentează cu sare și piper.Le acoperim cu aluat de clatite.Prăjiți-le în grăsime fierbinte la foc mediu până se rumenesc.
- Varză în aluat de clătite are cel mai bun gust când este servită fierbinte. Se potrivește bine cu cartofi fierți sau piure sau doar cu o bucată de pâine proaspătă.Il poti servi si cu usturoi de casa sau sos de rosii.
Mesaj: Faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat
Vezi și: Bunica mea făcea varză așa.Mi-a plăcut gustul.Acum il servesc si eu acasa
Cum se asezonează varza în aluat?
Sarea și piperul sunt condimente de bază care funcționează bine în majoritatea rețetelor sărate.Se potrivesc bine și cu varza tânără, nu-i îneacă gustul proaspăt, plăcut.Dar nu tuturor trebuie să le placă un astfel de minimalism.Deci ce altceva i se potrivește? Destul de mult: