AcasăPlanteCafeaua cu gheață de portocale mă trezește ca nimeni altul în zilele...

Cafeaua cu gheață de portocale mă trezește ca nimeni altul în zilele caniculare.Il fac in 1 minut si il beau si mai repede

Căldura nu cedează și cred că trebuie să ne obișnuim cu faptul că așa va arăta în fiecare vară viitoare în Polonia.De asemenea, trebuie să vă schimbați obiceiurile alimentare, deoarece dieta actuală nu își îndeplinește scopul la temperaturi atât de ridicate.Încă de dimineață avem nevoie de răcoare, împrospătare și energie.De obicei cafeaua este cea care ne trezește dimineața, dar fiecare înghițitură fierbinte ulterioară nu ne împrospătează deloc, dimpotrivă.

Soluția perfectă pentru a nu renunța la cafea, dar pentru a te simți rece dimineața este cafeaua cu gheață.Recent, espresso tonic, adică cafeaua cu gheață cu tonic, a devenit foarte popular.Cu toate acestea, gustul său de tartă nu s-a potrivit tuturor.Cafeaua Frappuccino este încă foarte populară, dar cea mai recentă descoperire a noastră depășește ambele propuneri anterioare.Este cafea portocalie.

Cafea portocalie sau espresso de portocale

Pentru a-l pregăti, ai nevoie doar de un espresso dublu, suc de portocale și cuburi de gheață.Merită să alegi portocale dulci, suculente și să le iei tu însuți.Acest lucru va spori și mai mult aroma și aroma cafelei.

Combinația dintre cafea și suc de portocale poate părea ciudată la început, dar împreună creează duo-ul perfect pentru o trezire de dimineață de vară.Sucul de portocale conferă cafelei o dulceață subtilă și, în plus, o îmbogățește cu vitamina C.Sucul de portocale este și el dulce, așa că această cafea nu necesită adaos de zahăr, și chiar dacă îndulciți cafeaua obișnuită, nu trebuie.

Cum se prepară espresso de portocale?

Prepararea în sine este foarte simplă și rapidă, așa că oricine o poate face, iar combinația este foarte asemănătoare cu espresso-ul tonic.Nu trebuie să cheltuiți o avere pe el într-o cafenea pentru a vă bucura de aroma în fiecare dimineață.Așa că pregătește-te:

  • espresso dublu.
  • 1 cană de suc de portocale proaspăt stors.
  • cuburi de gheata.
  • Începe prin a prepara cafeaua ta preferată.Este important să fie puternic și aromat.Se lasa la racit.
    Pune cuburi de gheață în pahare înalte, apoi toarnă suc de portocale până la 1/2 plin și, la final, toarnă espresso încet.Fă-o ușor pentru a nu amesteca straturile și pentru a crea o compoziție neagră și portocalie în pahar.

    Puteți modifica cantitatea de cafea și suc în funcție de preferințele dvs. de gust.Dacă cafeaua este încă prea amară pentru tine, o poți îndulci cu miere sau să adaugi felii de portocale proaspete.

    Alte variante de cafea cu gheata

    Dacă vă place această rețetă, nimic nu vă împiedică să experimentați cu alte arome.Pe lângă sucul de portocale, puteți combina cafeaua espresso, de ex.cu suc:

  • din pepene verde.
  • zmeura.
  • lămâi.
  • mirabele.
  • aronia.
  • Fiecare suc are un gust diferit și fiecare va oferi cafelei tale o aromă diferită.Restul preparatului va rămâne același, iar datorită unor astfel de idei vei întâmpina ziua cu un gust diferit de cafea în fiecare zi.

    Mesaj: Faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat

    Vezi și: Cafea cu ou – rețetă de cafea vietnameză cu ou

    Ce tip de cafea ar trebui să aleg?

    În majoritatea magazinelor putem găsi două tipuri de bază de cafea: Arabica și Robusta.Pe care să o aleg? Totul depinde de preferințele tale de gust Cu siguranță arabica este mai blândă și are un gust puțin mai dulce , cu note de ciocolată sau de fructe. Robusta are o aromă mai puternică, prăjită, dar este și mai amară.De asemenea, trebuie menționat că datorită cultivării mai ușoare, boabele Robusta sunt mai ieftine decât Arabica.Robusta pură poate fi prea puternică la gust și nu le place tuturor.De aceea este adesea folosit ca un amestec pentru Arabica.Acest amestec este o soluție excelentă, deoarece adăugarea de Robusta face băutura mai puternică.

    Atunci când cumpărați cafea, merită să acordați atenție și gradului de prăjire – de la lumină la întuneric.Cu cât cafeaua este mai închisă la culoare, cu atât mai profundă este aroma și aroma.Cafeaua cu prăjire medie sunt cele mai frecvent alese.

    Când cumpărați cafea, merită să acordați atenție și nivelului de măcinare.Gustul și intensitatea depind de el.Boabele măcinate prea fine vor avea ca rezultat o aromă de cafea grea și copleșitoare.Pe de altă parte, boabele măcinate prea grosier nu vă vor permite să simțiți întreaga aromă a cafelei.Băutura va fi slabă și aromată.

    Finețea măcinării cafelei este, de asemenea, un factor important în prepararea berii și, în special, cu ce o preparăm.De exemplu:.

  • Dacă faci cafea dintr-o cafetieră , ar trebui să folosești boabe măcinate fin, dar puțin mai grosiere decât în ​​cazul espresso-ului.Cafeaua măcinată prea fină poate înfunda interiorul aparatului de cafea, dar poate afecta și gustul final.
  • Dacă faci cafea dintr-un espressor și aparatul nu are râșniță încorporată, cafeaua trebuie măcinată foarte fin, dar nu până la pudra.
  • Cafeaua pentru un aparat de cafea prin picurare trebuie să fie măcinată medie sau grosier, a cărei dimensiune ar trebui să semene cu cea de sare măcinată, altfel cafeaua va fi amară.
  • Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

    Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

    Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

    Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

    Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

    Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

    Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

    Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

    Comentarii recente