Vânătoarea de chanterele este în plină desfășurare în august.Dar mulți încă nu știu despre proprietățile benefice ale ciupercii, în ciuda faptului că este achiziționată în mod activ de la populație..
Ciuperca este cunoscută ca un remediu natural, eficient și sigur pentru paraziți, dar, în ciuda acestui fapt, majoritatea gospodinelor consideră că este necesar să le fierbe înainte de a le găti..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de rangul a patra, ne-a spus cum să gătim chanterelles.
Cantarele prăjite
Ciupercile tinere nu trebuie fierte sau înmuiate în apă sărată.
Nu conțin viermi, iar acest lucru se datorează substanțelor benefice care ucid (inclusiv în corpul uman) paraziții și ouăle acestora.
În plus, cântecelele pre-gătite le înrăutățesc gustul.
Prin urmare, cântecelele tinere sunt pur și simplu curățate, spălate, iar apoi umiditatea este evaporată într-o tigaie și prăjită.
Congelare
Se recomandă fierberea sau prăjirea cântrelelor înainte de congelare.
Motivul este că după decongelare vor avea un gust amar.
De asemenea, se recomandă fierberea ciupercilor care au fost achiziționate de la piață sau nu tinere, dar deja cântecele mari.
Înainte de a le congela, fierbeți-le timp de 10-15 minute, iar înainte de prăjire, păstrați-le în apă clocotită timp de 7-10 minute.