Supa supra-sărată este o situație neplăcută care i se poate întâmpla oricărui bucătar.
În loc să aruncați lacrimi în oală, făcând mâncarea și mai sărată, căutați modalități de remediere a situației.
Unul dintre aceste trucuri a fost împărtășit de expertul bucătar Iulia Arkhipova de la ediția online BelNovosti – acest truc a fost folosit de bucătari timp de secole pentru a salva supa prea sărată și a-i reda aroma perfectă.
Lifehack culinar
Pentru a ‘elimina’ excesul de sare, veți avea nevoie de cel mai comun cartof.Scoateți tuberculul din coajă și puneți-l într-o oală.
După ce fierbeți cartoful pentru o vreme, trebuie să-l scoateți din oală.
Ce să faci dacă lifehack-ul nu a funcționat
Problema este că trucul funcționează doar dacă felul de mâncare nu a fost puternic supra-sărat.
Dacă situația este critică, va trebui să diluați prima cu apă.Adăugați treptat lichidul, încercând felul de mâncare după gust, dacă exagerați cu apa, riscați să obțineți o supă fadă și fără gust.După aceea, amestecați bine toate componentele și fierbeți.
Mai devreme v-am vorbit despre trei gadgeturi inutile pentru bucătărie.