Mulți oameni cred în mod eronat că dovlecelul și dovlecelul sunt aceeași legumă, denumită diferit.
Este adevărat că atât prima, cât și a doua reprezintă legume.Dar ele nu sunt același lucru – diferite.
Ce este un dovlecel? O varietate a dovleacului.În general de culoare uniformă la exterior, adică fără dungi sau pete.
Și dovlecelul este o variantă italiană a dovlecelului.Coaja sa este verde închis, uneori (și adesea) cu dungi.
Comparativ cu dovlecelul, gustul dovlecelului este mai blând și mai delicat, în timp ce primul este mai crocant și mai ferm.
În timp ce dovlecelul poate fi dulce sau ușor amar, dovlecelul este întotdeauna ‘neutru’ și proaspăt.
Ceea ce au în comun este faptul că sunt sărace în calorii – doar 16 kcal la o sută de grame.
Dovlecelul conține mai mult potasiu și vitaminele B1, B6, B2, în timp ce dovlecelul este dominat de vitaminele B1, B2, B9, A, E, PP și fier.
Ambele legume sunt recomandate de profesioniștii din domeniul sănătății pentru funcționarea cardiovasculară normală și prevenirea bolilor de inimă.
Iar fibrele lor dietetice hrănesc flora intestinală și reduc nivelul colesterolului și al zahărului din sânge.