Nu este dificil să faci clătite subțiri cu umplutură astfel încât să nu se rupă.
Ce trebuie să faceți pentru aceasta, spune expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Ce trebuie să faceți pentru a preveni ruperea clătitelor
Chiar și clătitele foarte subțiri nu se vor rupe la prăjire dacă lăsați aluatul să se ‘odihnească’ timp de 15 minute.
De asemenea, este extrem de important să încălziți bine tigaia înainte de prăjire.Prăjirea trebuie făcută la un foc puțin peste mediu.
Dacă doriți ca clătitele să iasă roșiatice, nu cruțați zahărul.Cu cât este mai mult zahăr în aluat, cu atât clătitele vor fi mai roșiatice.
Nu trebuie să turnați mult ulei de floarea-soarelui pe plită.Deoarece acesta se află deja în aluatul de clătite, câteva picături vor fi suficiente.
Anterior, expertul a spus cum să faci măslinele mai gustoase.