AcasăPlanteCum să maximizați utilizarea cojilor de ceapă în fermă: opțiuni avantajoase pentru...

Cum să maximizați utilizarea cojilor de ceapă în fermă: opțiuni avantajoase pentru ambele părți

Dacă aveți resturi de coji de ceapă, nu vă grăbiți să puneți mâna pe sacul de gunoi – acestea pot fi utile în gospodărie.’.

Ca compost

Cojile de ceapă conțin multe substanțe nutritive și minerale – acestea sunt cu siguranță benefice pentru sol prin îmbunătățirea sănătății, fertilității și structurii acestuia.

De asemenea, puteți folosi cojile de ceapă pentru a ajuta la controlul buruienilor din grădină, datorită compușilor sulfuroși din ele care inhibă creșterea plantelor dăunătoare.

Nu trebuie uitat faptul că coaja de ceapă se descompune rapid.Acest lucru înseamnă că poate fi folosit ca mulci în grădina de legume.Ceea ce la prima vedere pare a fi un deșeu ajută la îmbogățirea solului, la reținerea umidității și la stimularea creșterii plantelor.

Ca îngrășământ

O altă utilizare a cojii de ceapă este ca îngrășământ pentru plante, deoarece conține azot, fosfor, sulf și oligoelemente: calciu, magneziu, mangan, zinc, fier, cupru și bor.

‘Coaja’ rămasă de la ceapă ajută, de asemenea, la îmbogățirea solului datorită prezenței materiei organice care îmbunătățește aerarea, drenajul și structura solului.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente