AcasăPlanteCum să scapi de furnici în grădina de legume și paturi de...

Cum să scapi de furnici în grădina de legume și paturi de flori: o metodă fără substanțe chimice

Orice dachnik care observă furnici în grădina sa de flori sau de legume trebuie să ia imediat măsuri.

Aceste insecte se hrănesc cu plante și încurajează reproducerea afidelor, care reprezintă o amenințare serioasă pentru multe culturi.

Deși furnicile aduc unele beneficii grădinii, răul provocat de ele este totuși mai mare, așa că este esențial să scăpați de ele.Nu vă grăbiți să cumpărați produse chimice; încercați mai întâi o metodă mai umană.

Deoarece furnicile sunt ‘parțiale’ la tot felul de arome, încercați să plasați frunze de anason și roșii sau rumeguș și usturoi în locurile în care acestea sunt nedorite.

Alternativ, turnați parafină pe pământ (dacă sunteți sigur că nu va dăuna plantelor care cresc acolo).

O modalitate excelentă de a ieși dintr-o situație dificilă este de a planta pătrunjel și usturoi.De asemenea, pot fi folosite socul, menta, frunzele de vioară și muștarul.

În plus, terebentina, cărbunele, uleiul vegetal și cenușa de tutun au fost incluse printre agenții eficienți de combatere a furnicilor.

Dăunătorii evită arborii ale căror baze au fost tratate cu ulei de cânepă.De asemenea, plantațiile pot fi protejate cu centuri capcană, iar cârpele îmbibate cu kerosen pot fi plasate sub tufe.

Deoarece furnicile sunt atrase de afide, care la rândul lor sunt hrană pentru buburuze, plantați calendula lângă culturi pentru a atrage dușmanii afidelor.

Mulți grădinari folosesc, de asemenea, săpun și cenușă sau soluție de săpun și sodă pentru a ucide afidele, în care trebuie înmuiate vârfurile ramurilor afectate de afide.

Mai devreme v-am vorbit despre cea mai bună hrănire a castraveților în luna iulie.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente