Orice dachnik care observă furnici în grădina sa de flori sau de legume trebuie să ia imediat măsuri.
Aceste insecte se hrănesc cu plante și încurajează reproducerea afidelor, care reprezintă o amenințare serioasă pentru multe culturi.
Deși furnicile aduc unele beneficii grădinii, răul provocat de ele este totuși mai mare, așa că este esențial să scăpați de ele.Nu vă grăbiți să cumpărați produse chimice; încercați mai întâi o metodă mai umană.
Deoarece furnicile sunt ‘parțiale’ la tot felul de arome, încercați să plasați frunze de anason și roșii sau rumeguș și usturoi în locurile în care acestea sunt nedorite.
Alternativ, turnați parafină pe pământ (dacă sunteți sigur că nu va dăuna plantelor care cresc acolo).
O modalitate excelentă de a ieși dintr-o situație dificilă este de a planta pătrunjel și usturoi.De asemenea, pot fi folosite socul, menta, frunzele de vioară și muștarul.
În plus, terebentina, cărbunele, uleiul vegetal și cenușa de tutun au fost incluse printre agenții eficienți de combatere a furnicilor.
Dăunătorii evită arborii ale căror baze au fost tratate cu ulei de cânepă.De asemenea, plantațiile pot fi protejate cu centuri capcană, iar cârpele îmbibate cu kerosen pot fi plasate sub tufe.
Deoarece furnicile sunt atrase de afide, care la rândul lor sunt hrană pentru buburuze, plantați calendula lângă culturi pentru a atrage dușmanii afidelor.
Mulți grădinari folosesc, de asemenea, săpun și cenușă sau soluție de săpun și sodă pentru a ucide afidele, în care trebuie înmuiate vârfurile ramurilor afectate de afide.
Mai devreme v-am vorbit despre cea mai bună hrănire a castraveților în luna iulie.