Mulți legumicultori se plâng de fermitatea slabă a ardeilor.
Unii grădinari subliniază: fructele culese pot putrezi foarte repede..
De ce se întâmplă acest lucru? Se pare că problema nu constă numai în încălcări ale condițiilor de depozitare a legumei.
Potrivit expertului revistei noastre, agronomul și peisagistul Anastasia Kovrignyh, problema poate fi legată și de o greșeală gravă pe care mulți oameni o fac la recoltare.
Cultivatorii de daci care taie în mod necorespunzător ardeii din tufe riscă să-și piardă rapid recolta.
Cum se taie corect ardeii
Doriți ca fructele recoltate să se păstreze foarte mult timp? Atunci scoateți-le din tufișuri așa cum trebuie!
Tăiați fiecare ardei astfel încât să aibă o tulpină lungă de 4-5 centimetri.
Pentru ca procesul să nu fie însoțit de dificultăți serioase, este recomandabil să folosiți o foarfecă destul de ascuțită.
Păstrarea organului tulpinii suficient de lung pe legumă crește șansele de a spori carnația ardeilor.
Fructele au șanse să reziste foarte mult timp.Probabil că nu vor putrezi în primele câteva săptămâni după recoltare.Mult mai puțin în primele câteva zile.