Are cineva o idee despre cum arată un olivier de calitate.
Salata nu numai că are arome excelente, dar are și o textură decentă.
Dar unele hostess primesc terci în loc de o salată de calitate.După cum se pare, motivul constă într-o greșeală fatală, notează bucătăreasa Iulia Arkhipova, expertul revistei noastre în gastronomie și gătit.
Despre ce greșeală este vorba
Nu trebuie uitat că una dintre componentele principale ale olivierului clasic este cartoful.Acesta dă ‘greutate’ felului de mâncare, o textură densă și pune în valoare frumos celelalte componente.
Alegerea produsului este, prin urmare, extrem de importantă.
Dacă cartofii sunt fierți, salata nu va funcționa: textura cartofilor va transforma vasul în terci.Prin urmare, merită să alegeți soiuri de cartofi care își pot păstra forma.
Dar soiurile fierte sunt foarte bune pentru piureul de cartofi.
De asemenea, merită să ne amintim că merită, de asemenea, să asezonăm olivierul numai înainte de servire: în caz contrar, componentele vor deveni moi.Din această cauză, există și un risc ridicat de a strica salata prin transformarea ei în terci.