Gătitul orezului astfel încât să iasă nu numai gustos, ci și sfărâmicios nu este deloc dificil.
Principalul lucru este să respectați proporțiile.Secretele gătitului orezului sfărâmicios sunt spuse de Iulia Arkhipova, expert în domeniul bucătăriei, bucătar și brutar de categoria a patra al ediției rețelei Belnovosti.
Cum să gătești orez crocant
Pentru a face orezul sfărâmicios, trebuie să luați 150 de mililitri de apă la 100 de grame de crupe.
Se toarnă orezul într-o cratiță cu fundul gros, se toarnă apă, sare și se adaugă puțin ulei vegetal sau de unt.
Se aduce la fierbere la foc mediu, se reduce focul la minimum, se amestecă, se acoperă cratița cu un capac și se fierbe încă 12 minute.
Apoi, opriți focul, acoperiți cratița cu un prosop gros, lăsați-o timp de zece minute și amestecați cu o spatulă la sfârșit.
Anterior, expertul a spus cum să gătești o omletă pufoasă.