AcasăMâncareDoar aceste proporții de orez și apă: cum să gătești orezul astfel...

Doar aceste proporții de orez și apă: cum să gătești orezul astfel încât să fie întotdeauna sfărâmicios

Gătitul orezului astfel încât să iasă nu numai gustos, ci și sfărâmicios nu este deloc dificil.

Principalul lucru este să respectați proporțiile.Secretele gătitului orezului sfărâmicios sunt spuse de Iulia Arkhipova, expert în domeniul bucătăriei, bucătar și brutar de categoria a patra al ediției rețelei Belnovosti.

Cum să gătești orez crocant

Pentru a face orezul sfărâmicios, trebuie să luați 150 de mililitri de apă la 100 de grame de crupe.

Se toarnă orezul într-o cratiță cu fundul gros, se toarnă apă, sare și se adaugă puțin ulei vegetal sau de unt.

Se aduce la fierbere la foc mediu, se reduce focul la minimum, se amestecă, se acoperă cratița cu un capac și se fierbe încă 12 minute.

Apoi, opriți focul, acoperiți cratița cu un prosop gros, lăsați-o timp de zece minute și amestecați cu o spatulă la sfârșit.

Anterior, expertul a spus cum să gătești o omletă pufoasă.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente