AcasăPlanteCe greșeli fac cultivatorii de daci când folosesc cenușă în grădina de...

Ce greșeli fac cultivatorii de daci când folosesc cenușă în grădina de legume: plantele nu o vor aprecia

Cenușa de lemn a fost considerată mult timp unul dintre cele mai comune îngrășăminte, ceea ce nu este surprinzător, deoarece compoziția sa include potasiu, calciu, fosfor și alte elemente necesare pentru plante.

În plus, cenușa are capacitatea de a reduce aciditatea solului, ceea ce este numai în beneficiul cultivatorilor de daci.

Dar din cauza utilizării necorespunzătoare a îngrășămintelor, grădinarii și grădinarii nu numai că nu pot ajuta plantele, ci, dimpotrivă, pot dăuna culturilor în creștere.

Folosirea oricărei cenușă

Cenușa de lemn poate fi utilizată exclusiv ca îngrășământ.Este de remarcat faptul că proporțiile de substanțe utile conținute în ea variază în funcție de specia de lemn.

Dar cenușa rămasă după arderea lemnului vopsit, lăcuit sau impregnat nu are ce căuta pe sit.

Nerespectarea normelor de depozitare

Există anumite reguli care trebuie respectate în timpul depozitării cenușii, sau mai degrabă regula este una singură și anume aceea de a evita ca cenușa să primească apă pe ea.

Dacă lăsați îngrășământul în aer liber, ploaia și alte precipitații vor face ca toate substanțele nutritive să se scurgă din cenușă.

Fertilizarea excesivă

Așa cum am spus mai devreme, capacitatea de a reduce aciditatea solului este unul dintre plusurile cenușii.

Dar dacă exagerați cu fertilizarea, fiți pregătiți pentru alcalinizarea solului, care, la rândul său, reduce capacitatea portantă și fertilitatea solului.Cartofii, dovleceii, afinele, merișoarele și afinele vor crește cel mai rău pe un astfel de teren.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente