Mulți oameni știu că borșul ar trebui să fie un pic ‘acru’, dar totul este bun cu moderație.
Dacă aciditatea borșului îți face literalmente dinții să se închege, atunci situația necesită controlul nostru.
Uneori, problema poate fi detectată în faza de gătit, ceea ce va face mult mai ușoară remedierea situației, spune expertul în gătit al revistei noastre, bucătarul Yulia Arkhipova.
Ce secrete vor ajuta la salvarea borșului acru?
Adăugați morcovi
Această legumă este cunoscută pentru a fi destul de dulce și gustoasă, astfel încât nu va strica borșul.Puteți pur și simplu să fierbeți morcovii împreună cu restul ingredientelor ca întreg și să îi scoateți după aceea.
Sau îl puteți adăuga doar ca ingredient suplimentar, mărunțindu-l în prealabil și prăjindu-l separat.
Zahăr
Acesta este cel mai simplu și logic mod de a rezolva problema.Trebuie doar să estimați inițial gradul de aciditate al borșului.Dacă supa nu este foarte acră, vă puteți descurca cu un singur vârf de cuțit de zahăr.
Dacă aciditatea este palpabilă, puteți adăuga 0,5-1 linguriță.