Legumele precum castraveții aparțin categoriei perisabile.Motivul pentru aceasta este cantitatea mare de apă din compoziția lor..
Din acest motiv, majoritatea gospodinelor încearcă să păstreze recolta de castraveți folosind metode precum murarea și murarea..
Dar, potrivit expertului rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova, există o altă modalitate prin care verdeața va păstra crocante timp de șase luni.
Strămoșii noștri l-au folosit, dar acum, din păcate, puțini oameni își amintesc despre această metodă.
Să corectăm această omisiune enervantă, mai ales că pentru ca castraveții să rămână crocanți, nu este nevoie de mult – doar sare și urzici.
Deci, ar trebui să începeți cu legume – spălați castraveții, lăsați-i să se usuce și tăiați cozile.Urzica trebuie spălată bine și tocată mărunt.
După ce totul este gata, luați o tigaie mare emailată (poate fi înlocuită cu un butoi), turnați sare în fundul recipientului și așezați castraveții.De asemenea, trebuie să fie stropite cu sare și apoi să fie așezate urzici.
Continuați să alternați straturile până când recipientul este umplut cu legume.Ar trebui să fie urzici în partea de sus.
Apoi acoperiți piesa de prelucrat cu tifon, aplicați presiune și puneți-o într-un loc răcoros.După trei zile, scurgeți saramura și înlocuiți-o cu una nouă constând din apă și o cantitate mică de sare.