Piureul de cartofi merge la fel de bine cu carne și pui, precum și cu pește și legume.
Acesta este probabil motivul pentru care această garnitură este preparată nu numai acasă, în bucătărie, ci și în restaurante de renume.
Dacă doriți ca felul dumneavoastră de mâncare să fie perfect, folosiți sfaturile expertului ediției online BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova.
Ea vă spune cum să obțineți un piure de cartofi fraged, catifelat și gustos.
Secretul pentru un piure de cartofi perfect
Gospodinele obișnuite prepară piureul de cartofi scurgând apa după fierbere și procedând imediat la pasarea cartofilor.Aici se află eroarea lor critică.
Pentru ca piureul să fie fraged, aerat și catifelat, readuceți cratița pe foc pentru un minut după scurgerea apei.
În acest timp, orice umezeală rămasă în oală (și probabil că mai există) se va fi evaporat complet.
Ca urmare, cartofii care au fost uscați pe aragaz vor absorbi mai activ untul și laptele, iar consistența piureului va deveni fragedă și catifelată.
Mai devreme v-am povestit despre cum se face plăcinta cu cartofi.