Sezonul pepenilor se apropie de sfârșit, așa că este timpul să vă bucurați de aroma preferată a fructului suculent.
Dacă v-ați săturat de aceste dovleci și ați încercat deja tot felul de smoothie-uri, zelle, salate și alte mâncăruri cu pepene în ele, încercați o altă soluție neconvențională – friptură de pepene.
Cum să surprinzi oaspeții și membrii familiei, a povestit expertul ediției online a BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
În plus față de pepenele roșu, veți avea nevoie de miere, ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper.
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să tăiați pepenele – încercați să tăiați pulpa în dreptunghiuri egale, care au o grosime de aproximativ 3 cm.
Următorul pas este să pregătiți marinada pentru care trebuie să amestecați miere, ulei, oțet și condimente.
Când totul este gata, trimiteți pepenele în sosul rezultat timp de 20 de minute.
După acest timp, încălziți o tigaie de grătar și așezați fripturile de pepene pe ea.Se prăjesc la foc mediu pe fiecare parte până când se văd dungi aurii pe pulpa roșie a pepenelui.