S-ar părea că există ceva complicat și complicat în gătitul cartofilor? Se pare că procesul de sim are propriile sale nuanțe, subtilități și trucuri..
Fără să știe, mulți bucătari acasă gătesc incorect cartofii.Acesta este ceea ce spune un bucătar din Belarus, care a văzut greșelile în acest proces cu proprii lui ochi.
Bucătarul a fost foarte întristat de acest lucru și a decis să împărtășească rețeta pentru pregătirea corectă a preparatului.
Primul. Dacă cartofii mai vechi sunt folosiți pentru gătit, nu este nevoie să-i curățați pentru a păstra nutrienții maximi din legume.
În al doilea rând Este inacceptabil să așezi studențele într-o tigaie cu apă rece – numai în apă clocotită.
Acest lucru, apropo, va ajuta, de asemenea, să nu se piardă nutrienții.Și se va găti mai repede.
Dar nu gătiți cartofii la foc mare, altfel se vor crăpa.
Al treilea. Nu este nevoie să sărați legumele la începutul gătitului – doar la sfârșit.
Bucătarul recomandă să adăugați 1 lingură în apă când gătiți.l.ulei vegetal pentru a crea un „capac suplimentar” și a crește temperatura din interiorul vaselor de gătit, ceea ce va accelera procesul de gătit și va oferi un produs mai gustos la sfârșit.
Al patrulea. Când gătiți, folosiți o cantitate minimă de apă – ar trebui să acopere puțin partea de sus a cartofilor.
Al cincilea. Pentru a preveni ca cartofii să devină ca o pastă și să fie sfărâmiciați, la gătit, adăugați în apă o lingură de oțet 6% sau saramură din castraveți sau roșii murați.
Al șaselea. După ce cartofii sunt fierți, nu-i lăsați în tigaia cu capac în apă.
Dacă procedați astfel, legumele vor absorbi multă umiditate în exces și, de asemenea, se vor destrăma.
Bucătarul recomandă: după ce cartofii s-au fiert, scurgeți apa și puneți tigaia cu solanace la foc mare (aproximativ 30-40 de secunde).
Acest lucru vă va permite să uscați cartofii, eliminând excesul de umiditate din ei.
Anterior, v-am spus cum să gătiți cartofi pe frigărui.