Dacă visezi doar la o recoltă bună de castraveți, nu trebuie să renunți și să mergi la magazin să-ți iei verdețuri.
În acest articol, am compilat metode populare dovedite care vă vor ajuta să vă etalați castraveții și cantitatea lor în fața vecinilor.
Pulverizarea cu iod și lapte
Primul lucru de făcut este să aveți grijă de prevenirea îngălbenirii frunzelor de castraveți.Pulverizarea cu iod și lapte va ajuta în acest sens, deoarece întărește imunitatea plantelor și îmbunătățește rezistența la diverse putregaiuri și oidioză.
Dizolvați în 10 litri de apă 30 de picături de iod, 20 g de săpun de rufe și 1 litru de lapte, amestecați corect și puteți trece la tratarea paturilor de castraveți.Pulverizarea este permisă o dată la două săptămâni.
Pulverizarea pe bază de pâine
O altă modalitate de a păstra frunzișul verde la castraveți este pulverizarea cu o soluție pe bază de pâine.Această metodă menține haulmul verde până toamna târziu, prelungind astfel perioada de fructificare.
Luați o găleată cu apă și puneți în ea o pâine (neagră sau albă, nu contează).Lăsați-o la infuzat timp de douăzeci și patru de ore.Apoi strecurați infuzia, adăugați 30-40 de picături de iod per găleată de apă.Această procedură trebuie efectuată seara sau pe vreme înnorată pentru a evita arsurile frunzelor.
Pulverizarea cu zer de lapte
Dacă doriți să stimulați formarea ovarelor, trebuie să utilizați 2 litri de zer și 150 g de zahăr dizolvate într-o găleată de 10 litri de apă.
Mai devreme v-am spus de ce trebuie să îndepărtați staminele de la crini.