Pe vreme caldă nu ne putem întinde întotdeauna pe plajă și să ne răcorim în apă.Vacanta este scurta si la intoarcere trebuie sa te descurci altfel.Zilele caniculare sunt deosebit de supărătoare în orașe, când suntem închiși la patru pereți și în jurul nostru sunt doar blocuri de beton.Astfel de spații nu se răcesc nici măcar noaptea, iar aerul din apartament rămâne de obicei stagnant.Dar, de fapt, chiar și un proiect bun nu îmbunătățește situația.De aceea căutăm modalități de a ne răcori cu orice preț.Băuturile reci și răcoritoare sunt lider aici, iar ceaiul cu gheață este printre cele mai frecvent alese.În plus, limonada, limonada, pepenele verde și castraveții sunt populare.Cafeaua cu gheață, simplă sau cu banane, și chiar portocale, devine și ea din ce în ce mai populară.De asemenea, ar trebui să menționăm shake-urile, laptele rece, înghețata cremă și un ingredient care adaugă o aromă distinctă.Poate fi unt de arahide, sirop de căpșuni, sirop de ciocolată sau sos de caramel.
Mesaj: Faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat
Vezi și: Cafea cu gheață fără un gram de zahăr, dar destul de dulce.Am adus rețeta din vacanță
Ingrediente pentru ceai cu gheață fără zahăr
Ingredientele date vor face 4 portii, servite in pahare de 250 ml..
Cum să faci ceai cu gheață fără zahăr?
- Turnăm ceaiul selectat (poate fi orice tip de ceai, preferatul nostru, inclusiv alb și roșu) într-un ulcior – ar trebui să aibă o capacitate mai mare de 1 litru, îi vom adăuga și alte ingrediente. Adăugați particule de lavandă și flori de mușețel. Dacă este posibil, o cană cu infuzor va fi cea mai bună, deoarece vă va permite să turnați ceai cu gheață limpede în pahare.Dar există și oameni cărora le plac aditivii care plutesc în băutură.Se toarnă apă fierbinte peste ceaiul de lavandă (dacă folosești ceai negru, apa clocotită este mai bună). Lăsați-l să stea timp de 15 minute pentru a se putea prepara corect.După acest timp, puteți scurge ingredientele plutind în partea de jos.Așteptăm până ce ceaiul se răcește complet.De asemenea, puteți scurta timpul de așteptare și pur și simplu adăugați apă rece în ulcior.
- turnați suc de mere într-o oală de ceai îl putem prepara singuri în avans sau pur și simplu folosim cumpărat din magazin, presat la rece, nu din concentrat.De asemenea, stoarcem zeama de lamaie.
- Înainte de servire, umpleți un vas cu ceai fără zahăr cu cuburi de gheață. De asemenea, puteți adăuga mentă, melisa și chiar frunze de busuioc.
Ceai cu gheață fără zahăr cu cuburi aromate
O altă variantă interesantă este să cumpărați cuburi de gheață aromate.Cum să le faci? Este foarte simplu. Puneți fructele selectate în recipientul cuburilor, de ex.o coacăză roșie sau neagră, afine, o mură sau zmeură, o felie de căpșuni, o cireșă sau cireș fără sâmburi sau o felie de portocală sau lămâie.Turnați apă peste fructe și înghețați-l ca cuburi obișnuite de gheață.Pe de o parte, introduc o aromă suplimentară, iar pe de altă parte, creează un efect vizual frumos, care arată deosebit de bine în băuturile transparente.A doua opțiune este de a îngheța sucurile de fructe (sucurile pure funcționează bine) fără apă adăugată.Așa se creează gheața de apă în miniatură.