Cartofii prăjiți sunt un fel de mâncare gustos și sățios.Dar cu utilizarea frecventă devine foarte plictisitor.
Același lucru se poate spune despre cartofii fierți, piureul de cartofi, caserola și clătitele..
Ce să faci dacă toate preparatele principale din cartofi nu-ți mai oferă plăcere gastronomică?
Trebuie să acordați atenție unui fel de mâncare mai puțin cunoscut, dar nu mai puțin apetisant.
Vorbim despre bile de cartofi, a căror rețetă a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, expertă în publicația online Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar și brutar de rangul a patra.
Cum să faci bile de cartofi
Fierbeți 800 de grame de cartofi decojiți, scurgeți apa și „procesați” legumele gătite cu un piure.
Adăugați 50 de grame de unt și un ou crud la masa rezultată.
Se sare, se piperează și se amestecă bine conținutul recipientului.
Din baza rezultată se formează bile cu diametrul de 4-5 centimetri.Rulați-le prin făină sau pesmet și puneți-le într-o tigaie încălzită cu ulei turnat în ea.
Trebuie să prăjiți biluțele până când suprafața lor este complet aurie.
Felul de mâncare se remarcă prin aspectul apetisant, gustul foarte strălucitor, crocantul plăcut și compatibilitatea excelentă cu carnea.
În plus, puteți mânca pur și simplu bile de cartofi cu smântână: va fi foarte gustoasă.