Cojile de ouă cu siguranță nu trebuie ignorate: sunt un ingredient accesibil pentru îngrășăminte de foarte înaltă calitate.
Avantajul cojilor de ouă nu constă numai în valoarea lor nutritivă, ci și în caracterul lor ‘gratuit’: la urma urmei, achiziționăm ouă în scopuri culinare.
Care sunt beneficiile cojilor de ouă
Un set de elemente
Compoziția cojii de ou poate fi numită în siguranță impecabilă.Este o sursă valoroasă de calciu, fosfor, siliciu, potasiu și multe alte elemente.
Calitatea solului
Adăugarea cojilor de ouă la sol îl va face mai friabil și de o calitate mai bună.Două căni de remediu pe metru pătrat vor fi suficiente.
Melci
Multe produse de combatere a dăunătorilor pot fi periculoase pentru animalele de companie, sol, plantele însele și chiar pentru cultivatorul de daci.Prin urmare, ar trebui să se profite de opțiunile naturale cât mai curând posibil.
Dacă pur și simplu așezați cochiliile (puțin zdrobite în prealabil) pe proprietate, puteți scăpa de melci.
Pulberea
Pudra de ouă este adesea menționată.Este ușor de preparat acest aliment: trebuie doar să aduceți cojile la starea de pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea.
Ea poate fi apoi turnată sub plante sau folosită pentru infuzii și soluții.