Aripioarele de pui sunt nu doar delicioase, ci și destul de versatile, fiind potrivite ca aperitiv de sine stătător sau asociate cu diverse garnituri.
Aceastea sunt o alegere excelentă pentru cina de zi cu zi și vor impresiona cu siguranță oaspeții dumneavoastră.
Secretele gustului lor desăvârșit au fost dezvăluite de Iulia Arkhipova, o bucătăreasă renumită de la ediția online a BelNews.
Ingrediente
Pentru a pregăti 1 kg de aripi, veți avea nevoie de:
Pregătire
Pentru a pregăti aripioarele de pui pentru prăjire, tăiați-le la articulații, îndepărtând marginile. Apoi, trebuie să sărați și să piperați aripile, lăsându-le timp de 15-20 de minute.
Prepararea
Ulterior, aripioarele se prăjesc în ulei vegetal pe ambele părți până devin ușor aurii.
După aceasta, se scot aripioarele din tigaie și se prăjește usturoiul tocat mărunt în același ulei, adăugând sosul de soia și paprika afumată.
Se aduc din nou aripioarele în tigaie și se prăjesc timp de 3-5 minute suplimentar.
Servire
Înainte de a așeza preparatul pe masă, presărați aripioarele cu semințe de susan. Acestea pot fi înlocuite cu pătrunjel proaspăt.