Ar părea mai ușor să fierbi ouăle? Dar procedura are propriile sale caracteristici.
Mulți oameni, neștiind despre ei, ajung să gătească incorect atât fiert moale, braconat, cât și fiert tare..
Pentru cei care doresc să gătească ouăle perfect (în conformitate cu toate cele trei opțiuni), regulile corespunzătoare au fost exprimate de Yulia Arkhipova, expert în publicația online Belnovosti în domeniul gătit, un bucătar și un brutar de clasa a patra.
Puneți ouăle fierte moi în apă clocotită și gătiți timp de cel mult trei minute.Apoi îndepărtați și clătiți cu apă rece.
Ouă într-o pungă („poached”) – gătiți în apă clocotită timp de cel mult patru minute.Apoi clătiți cu apă rece.
Fierbeți ouăle fierte tari în apă clocotită timp de cel mult 12 minute.Apoi clătiți cu apă rece.
În acest din urmă caz, mulți oameni greșesc în timpul procesului de gătire, ceea ce duce la apariția unei acoperiri închise la culoare pe gălbenuș.
De aceea – pentru a evita acest lucru – după fierberea ouălor, le clătim cu apă rece.
Și pentru a preveni scurgerea conținutului ouălor prin crăpăturile din coajă, trebuie să adăugați sare în apă.
Anterior, v-am spus ce să faceți dacă cartofii nu se prăjesc bine.