În timpul Uniunii Sovietice, castraveții murați erau și ei vânduți în magazine, și încă foarte gustoși.
Vă spunem cum să faceți exact aceiași castraveți.
Cum să rulăm delicios castraveții
Înmuiați castraveții timp de câteva ore în apă rece, o puteți schimba de câteva ori.
Puneți unul sau doi căței de usturoi pe fundul borcanului, puneți castraveții, crenguțe și crenguțe de mărar proaspăt cu semințe.
Se toarnă apă clocotită în borcane, se acoperă cu capace și se lasă timp de 7-10 minute.
Apoi se scurge apa într-o cratiță și se folosește această apă pentru a face marinada și se toarnă din nou apă clocotită peste castraveți (a doua apă se scurge apoi în chiuvetă).
Pentru marinadă pe litru de apă aveți nevoie de 140-150 grame de zahăr (7 linguri.l.), 2 linguri.л.sare și 2 linguri.л.de esență de oțet (70%).
Se scurge a doua apă din borcane și se adaugă mazăre cu piper negru (5-6 pe borcan de un litru), foaie de dafin (1/4 pe borcan), o linguriță de semințe de muștar uscat și mărar.
Se toarnă marinada clocotită, se rulează borcanele.Le puteți întoarce cu susul în jos, nu este nevoie să le înfășurați.