Plăcinta cu mere diferă semnificativ de Charlotte franțuzească..
Cel puțin, diferența este că charlotte este un pandișpan de vanilie cu condimente și unt.În plus, produsele de patiserie franțuzești sunt mai suculente și mai aromate.Merită încercat!
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să coacem Charlotte franțuzească.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Merele trebuie curățate, dezlipite și tăiate în felii subțiri, apoi stropite cu scorțișoară și lăsate timp de 20 de minute.
2.Se amestecă ouăle cu zahărul (obișnuit și vanilie), se bat până devin pufoase și se cern în făină.
3.Pentru ca aluatul să fie pufos și aerisit, amestecul trebuie amestecat ușor, cu o spatulă de lemn, de jos în sus.
4.Când este gata, adăugați untul topit și amestecați.
5.Ungem forma cu ulei si punem in ea jumatate din aluat, apoi merele, apoi aluatul ramas si dam forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Placinta va fi gata in aproximativ 30 de minute, pofta buna!